Подељена срећа је два пута већа

Поводом активности за Дечију недељу, под слоганом „ Подељена срећа је два пута већа, а у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, са   ученицима II/3 су организоване следеће активности:

Деца и успешни спортисти– На часу одељенског старешине са децом се разговарало о успешним спортистима наше земље које знају и њиховим омиљеним спортистима ( из других земаља). Показивала сам им и слике преко тв-а и информисала о успешним спортистима које нису навели. За домаћи су имали да нађу једног спортисту по избору, о њему напишу пар реченица и залепе његову слику. Ко нема могућност да пронађе или одштампа, да нацрта. Од донетих радова су деца направила плакат ( слика у прилогу) који је окачен на пано.

На часу физичког и здравственог васпитања одржане су спортске активности у виду игре (осмисли покрет који сви треба да изведу). Ученици су се по жељи смењивали у показивању покрета.

Деца и заштита животне средине– На часу света око нас ученицима је показана презентација под називом „Заштита животне средине“, чиме је са њима обновљено о значају и очувању исте. Цртали су радовена задату тему.

Инклузија– на часу српског језика са ученицима је разговарано о томе шта су ученици са сметњама у развоју и како им помоћи. Пошто у школи имамо једну ученицу- њиховог вршњака, скренута им је пажња на исту и како треба да јој помогну и понашају се према њој. За домаћи су имали да напишу поруке пријатељства другарици, и у петак су све поруке спаковане у лепу украсну кесу и учитељица је са 2 ученице ( због епидемиолошких мера) однела до врата учионице и предали су јој.

Ученици су цртали на тему- Исти смо, а различити су, а од радова је направљен плакат

Ученицима и родитељима је речено путем вибера за конкурс за најлепши састав на тему „Волим Србију“, и да  ће победници имати прилику да посете низ државних институција.

Активности у оквиру Дечје недеље су са великом радошћу, ангажовањем и посвећеношћу реализоване и прихваћене од свих ученика овог одељења.

Учитељице

Милена Миљковић и Зорица Поповић

You may also like...