КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА 2020

План реализације такмичења из математике и информатике који је донело Друштво математичара Србије, уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја, предвидело је  да се  Међународно математичко такмичење  ,,Кенгур без граница” које је отказано због епидемијске кризе у марту  ипак одржи у  четвртак 17.09.2020. као последње од девет, предвиђених и успешно реализованих такмичења.

Том приликом су  у нашој школи активирани  материјали за такмичење који су достављени   још почетком марта и такмичење je реализовано уз поштовање мера заштите здравља учесника и упутства о организацији такмичења Друштва математичара Србије.

Наша школа је пријавила 133 ученика. На такмичењу је учествовало 93 ученика млађих и 16 ученика старијих разреда. Координатор такмичења је професор разредне наставе Миљана Милојевић.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију и здравствено-безбедносне услове рада школа, као и на сложеност организације наставе у таквим условима прихватили смо предлог организатора такмичења да реализација буде по једном од флексибилних модела, у 3 термина (9h, 11h и 12h) водећи рачуна да ученици који раде исте или сличне задатке буду у истом термину. Јасно је да су ученици радили тестове за разред који су били прошле школске године.

Дежурни учитељи у млађим разредима били су: Гордана Пантић, Јелена Глишић, Неда Миловановић, Кристина Петровић, Ирена Антић, Марија Стевановић, Миљана Милојевић, Татјана Мирић, Живка Кашиковић, Кристина Бешевић, Весна Стевановић, Маријана Биочанин – Шултанс и Маријана Мирашевић. У старијим разредима дежурале су наставнице математике: Јелена Живанић, Зорица Станковић, Ивана Милошевић, Анђелија Миловановић и Мирјана Анђелковић – Вранић.

Резултате свих учесника можете погледати на линку https://dms.rs/kengur/rezultati/, а табела награђених ученика изгледа овако:

ПРЕЗИМЕ  И ИМЕ УЧЕНИКАРАЗРЕДИМЕ УЧИТЕЉА /НАСТАВНИКАНАГРАДА
Мијаличић ЛенапрвиИрена АнтићПОХВАЛА
Шпица ДавидтрећиМаријана МарашевићТРЕЋЕ МЕСТО
Јолић АлексатрећиВесна ПавловићТРЕЋЕ МЕСТО
Думановић ТатјаначетвртиСнежана ТодоровићПОХВАЛА
Јаковљевић ЛаурапетиЈелена ЖиванићПОХВАЛА
Васиљевић АндрејшестиМ. АнђелковићПОХВАЛА

Честитке свим ученицима на постигнутим  резултатима  који су показали да умеју брзо и логички да мисле, а да то не подразумева познавање огромног броја чињеница предвиђених програмима математике. Свим осталим учесницима, у овој и наредним годинама, желимо упорност у раду, поновно учешће, не одустајање од такмичења јер можда баш неко од вас буде у групи награђених  већ ове школске године.

 Руководилац Стручног већа за математику и информатику,

                                                                                                                                М. Анђелковић  Вранић