Март
 
 
ЧЕТВРТАК 30. 3. 2017.
5. час у другој смени
4. Радионица: "Заволимо програмирање"
 
Радионица: "Заволимо програмирање"
Учесници: ученици V и VIII разреда
Водитељ радионице: Вера Миленковић
Радионица је одржана у четвртак, 30.03.2017.године, а тема радионице била је програмирање. Програмирање је једно од најатрактивнијих занимања будућности и за децу је веома важно да имају могућност да што раније уђу у свет програмирања и да открију шта све може да се створи у дигиталном свету.
Радионици су присуствовали ученици петог и осмог разреда.
Ученици петог разреда користили су визуелни програмски језик за израду једноставних апликација у Scratch окружењу. Добили су задатак да креирају игрицу у којој је требало анимирати графичке ликове користећи основне конструктивне елементе процедуралног програмирања, променљиве са нумеричким вредностима, линијску структуру, гранање и понављање.
Ученици осмог разреда, који су већ стекли одређена знања о програмирању, правили су веб сајтове (интернет презентације) користећи бесплатан веб хостинг, а тема је била веб програмирање и програмирање за децу.
Урош Аксентијевић, ученик осмог разреда, је на свом сајту приказао игрицу направљену у Јави, програмском језику. Поред могућности играња игрице, дао је и туторијал са објашњењима и упутствима за играње.
Заволимо програмирање
Ученици су били задовољни, креативни и веома успешни у решавању задатака. На крају радионице, могли су да виде и испробају своје вештине у игрању игрице њиховог друга:
Реализатор и организатор радионице:
Вера Миленковић
наставница информатике и рачунарства