Божић/Christmas – угледни час

Дана 22. 12. 2022. године у одељењу 5/1 одржан је угледни час. Тема овог угледног часа је био Божић и прослављање овог најрадоснијег хришћанског празника код нас и у католичком свету. Направљена је корелација између предмета верске наставе и енглеског језика.Ученици су активно учествовали у раду на часу. Након успешног решавања асоцијација, ученици су певали божићне песме на српском и енглеском језику. На занимљив начин су представили два календара по којима се рачуна прослављање Бижића. Објаснили одакле потиче назив грeгоријански и јулијански календар и зашто се католички Божић прославља 25. децембра а православни 7. јануара.

Направили су пано на коме су представили разлике у обичајима прослављања овог празника.

Подељени у четири групе ученици су читали текст на енглеском језику и решавали питања везана за прочитано. Групе су се звале: Св. Никола, бадњак, Santa Claus и Christmas tree. Представник сваке групе је прочитао текст а затим су остали ученици читали своја питања и одговоре.

На крају часа ученици су на папирићима исписивали своје асоцијације и осећања везана за Божић на српском и енглеском језику. Папириће на енглеском су стављали на јелку а папириће написане на српском језику лепили су на бадњак.

Часу су присуствовале: Зорица Станковић, Рада Марић, Мирјана Јаковљевић и Јелена Мијаиловић.

You may also like...