ПРИЈЕМ И ДОДЕЛA ДИПЛОМА НАГРАЂЕНИХ УЧЕНИКА ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у просторијама Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу, за победнике окружног и републичког такмичења “Квизирацција за све” и њихове вероучитеље, 12. јуна 2023. године организован је пријем и додељене су дипломе и пригодне награде. Из наше школе ОШ „Мома Станојловић“ награђени ученици за постигнут успех на такмичењу – 3. место на Окружном и  пласман на Републичко такмичење  су:  Анђа Рајчић (8/3), Петра Васојевић (8/3) и Анастасија Лазић ( 8/3).

Честитке и речи пастирске поуке том приликом је ученицима и вероучитељима упутио  ректор Богословије Светог Јована Златоустог, протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић који је  још  и  истакао да победа сама по себи, није и не сме да буде циљ, већ је најважније од свега учествовати и изграђивати дух заједништва. Тада смо сви истински победници.

Просветни одбор Епархије шумадијске, у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије, трећи пут организује такмичење кроз Календар школских такмичења који утврђује Министарсво у складу са Стручним упутством, на начин и у форми у којој се реализују и остала такмичења из наставних предмета и програма који се изучавају у основним школама.   

You may also like...