Обавештење за родитеље ученика

Obaveštenje za roditelje učenika

Поштовани,

Овом приликом Вас подсећамо да, ради обезбеђивања заштите здравља свих ученика ОШ „Мома Станојловић“, родитеља ученика и запослених наставника и ваннаставног особља, носите заштитну маску када се налазите у школском дворишту и школским просторијама.

Такође Вас молимо да Ваше дете упутите да носи заштитну маску, како у школском дворишту, тако и у просторијама школе.

Желимо да пружимо безбедно и сигурно окружење свим учесницима образовно-васпитног процеса и зато је ношење заштитних маски од изузетне важности.

С тим у вези, подсећамо Вас на следеће мере које су у складу са Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“, бр. 66/2020, 93/2020, 94/2020, 100/2020, 109/2020 и 111/2020). Ношење заштитних маски је обавезно:

  • У школском дворишту, приликом окупљања ученика (неопходно је да и родитељи носе маску);
  • Током трајања непосредног образовно-васпитног рада, у затвореном простору и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца;
  • За време боравка у комуникационим просторијама школе и
  • У другим случајевима приликом боравка у затвореном простору школе и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца (велики одмор и довођење и одвођење детета из школе).

Верујемо да мотивисати и научити дете да носи и користи маску може бити изазов за родитеље ученика. Зато са вама делимо неколико идеја које могу да помогну у том процесу:

  • Објасните детету да је ношење маски важно због безбедности њиховог здравља, али и због здравља других (другари, учитељица, мама и тата);
  • Када сте у кући омогућите детету да испроба маску и покажите му како се правилно ставља и скида;
  • Ако имате прилику набавите маске од текстила које су шарене, веселе и намењене за децу. Осим тога, на маскама које можете купити у апотеци, деца код куће могу шарати или налепити стикере и на тај начин им могу дати свој лични печат;
  • Ношење маске претворите у игру: Направите маске за омиљене лутке Вашег детета како би оне постале део њиховог окружења. Многи од њих ће пожелети да буду лекари, медицинске сестре и да својим луткама стављају маске и лече их.
  • Будите модел детету: Већа је вероватноћа да ће дете прихватити да носи маску уколико види да и сами то радите.

Заједно учимо децу да брину о себи и другима.

Хвала на сарадњи и разумевању,

Директор ОШ „Мома Станојловић“

You may also like...