ЛИКОВНИ И ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ НА ТЕМЕ ЗДРАВЉА

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ”

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА 

И ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ  КРАГУЈЕВАЦ

РАСПИСУЈУ КОНКУРС 

ЗА ИЗБОР НАЈБОЉИХ ЛИКОВНИХ И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА НА СЛЕДЕЋЕ ТЕМЕ:

  • „ЗДРАВЕ НАВИКЕ ЗА ЗДРАВЕ ЗУБЕ”
  • „ПОДРЖИ ДОЈЕЊЕ – ЗА ЗДРАВИЈУ ПЛАНЕТУ”
  • „ЗДРАВЉЕ НА УСТА УЛАЗИ“
КОНКУРС ЗА ИЗБОР НАЈБОЉИХ ЛИКОВНИХ И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА НА СЛЕДЕЋЕ ТЕМЕ:

Конкурс је намењен деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравствено-васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади.

На нивоу Шумадијског управног округа, за сваку од тема, по три најбољна ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика узраста  I-IV разред основне школе и V-VIII разред основне школе, можете доставити Институту за јавно здраве Крагујевац (улица Никола Пашић број 1, Центру за промоцију здравља (са назнаком “За конкурс – Недеља здравља уста и зуба”, односно „за конкурс – Светска недеља дојења” и „За конкурс – Октобар месеци правилне исхране”) најкасније до 25. октобра 2020. године. Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће избрани на нивоу округа, а затим достављени Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” до 20. новембра 2020. године како би се на националном нивоу прогласио и промовисао најбољи дечији рад за сваку од кампања.

Конкурс није наградног карактера (иако у складу са могућностима могу бити обезбеђене награде на окружном нивоу), већ се кроз избор и промоцију најбољих дечијих радова подстиче здравствено-васпитни рад који прати израду радова. Најбољи радови биће изабрани и промовисани на окружном нивоу (и остакъсни на сајт Института за јавно задравље Крагујевац) док ће најбољи радови на националном нивоу бити штампани у виду постера током 2021. године и поставени на сајт Института за јавно здравље Србије. Дакле, радови се не враһају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено – прамотивног материјала у циљу континуиране промоције здравих стилова живота.

You may also like...