Посета Великог и Креативног парка

Ученици II/2 и II/4 одељења у присуству одељењских старешина Јелене Глишић и Марије Стевановић обишли су Велики и Креативни парк.

У оквиру Дечје недеље организована је шетња и посета парку под називом „Подељена срећа, два пута је већа“ , где су са ученицима реализоване активности које су биле део програма Дечје недеље:

  • спортске активности уз мере безбедности;
  • очување животне средине;
  • помоћ особама са сметњама у развоју.

Циљ шетње и посете је био да се ученици боље упознају са околином свог града и уједно да им се кроз спроведене активности на занимљив начин приближи значај спорта и физичке активности за њихово павилно одрастање, потом указивање на важност заштите животне средине и подстицање сарадње, солидарности и прихватања детета са тешкоћама у развоју. 

Приликом посете, ученици су својим цртежима, натписима и порукама, ученици из одељења II/4 показали да су у сваком тренутку ту за њу и уједно потврдили својим поступцима, овогодишњи слоган Дечје недеље.

На крају су сви учници у знак љубави, разумевања и прихватања различитости пустили балоне различитих боја, јер смо сви ми различити, али имамо иста права.

Утисак је да је постигнут циљ и да се на забаван и једноставан начин скрене пажња на дечје потребе и права и да је важно делити срећу.

НАПОМЕНА: Приликом посете водило се рачуна о препорученим епидемиолошким мерама заштите.

You may also like...