Светски дан здраве хране

Дана 16.10.2023. године, смо на нивоу школе обележили ” Светски дан здраве хране”, с циљем проширивања знања о правилној исхрани и утемељивању прехрамбених навика код ученика. Сви ђаци, од 1.-8. разреда су доносили воће, а захваљујући средњој угоститељског школи ТУШ “Тоза Драговић” спремљено је преко 900 лимунада и смутија којим су се деца служила ( млађи разреди по групама јер је за њих био организовано и предавање и квиз, а старији ђаци за време великог одмора). Такође је свако појео за ужину и воћку, тако да нам је циљ остварен.
Угостили смо и предшколску установу ” Бели анђео”, чији су предшколци имали прилике да чују предавање фармацеута ( родитеља наших ђака), која им је на крају припремила и пригодне поклончиће.
Део воћа који нам је преостао, деца су делила пролазницима, а део ће остати сутра за ужину наших ђака.
Као школа смо веома поносни што смо успели да покренемо сву децу на учешће и што су данас заиста уживали. Не можемо да дочарамо атмосферу која је била присутна током целог дана организације и колико смо поносни на нашу децу и родитеље, који су нас подржали на заједничком циљу.

You may also like...