ПРОЈЕКАТ “СТОПАМА КИРИЛА И МЕТОДИЈА” РЕАЛИЗОВАН У МАНАСТИРУ ДИВОСТИНУ

Дана 23.маја 2024. године, ученице  шестог разреда: Симона Аврамовић, Лола Томашевић и Милица Мијаиловић  су учествовали у радионицама у оквиру пројекта „Стопама Кирила и Методија“ који се традиционално већ шест година одржава у манастиру Дивостину.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, у част прославе Дана словенске писмености, Свете браће Кирила и Методија, Просветни одбор Епархије шумадијске из Крагујевца, реализовао је пројекат под називом ”Стопама Кирила и Методија”, који је намењен ученицима крагујевачких основних и средњих школа. Ова, манифестација је одржана под покровитељством Управе за сарадњу са црквама и верским организацијама, а уз подршку Школске управе у Крагујевцу. Реализоване су четири тематске радионице: калиграфска, беседничка, музичка и радионица знаковног језика. Сабрање у Манастиру Дивостину започето је Светом Литургијом, а тога уследила је трпеза љубави после које су ученици према личним талентима и интересовањима распоређени у тематске радионице.

– Калиграфском радионицом руководила је дипломирани сликар – иконописац Екатерина Кудрјавцева Милетић.

– Беседничку радионицу је реализовао дипломирани теолог, јереј Марко Вуксановић.

–  Радионицу хорског певања реализовала је дипломирани теоретичар музике, Јелена Маринковић, запослена у музичкој школи “Др Милоје Милојевић” у Крагујевцу.

– Радионицу знаковног језика реализовао је вероучитељ Владимир Петровић. У радосној атмосфери ученици су упијали основне појмове знаковног језика,а по окончању сви полазници су успели да рукама покажу молитву Оче наш. Деца су отишла својим домовима обогаћена спознајом да је познавање знаковног језика пут до срца глувог човека.

You may also like...