ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ, школске 2022/2023. године, МАРИЈА СТОЈКОВИЋ

Рођена 18. 6.2008. године у Крагујевцу, као треће, најмлађе дете у породици, које је завршило нашу школу. Од првог до осмог разреда имала је одличан успех са просечном оценом 5,00. Носилац је Вукове дипломе и дипломе Доситеј Обрадовић, за изузетне резултате које је остварила из француског језика, биологије и ликовне културе. Показала је амбициозност, упорност и спремност да се бори за своје циљеве, увек одговорна, вредна, пример ученика са добрим радним навикама. У току школовања увек је имала правилан и коректан однос према наставницима и другим запосленима у школи. То је дете које расте у изузетно моралну особу, омиљена у друштву и хваљена од наставника. Посебно плени својом скромношћу и поред похвала, награда и оцена. Управо тај људски квалитет скопчан са искреном дечјом хуманошћу – је најпоузданији у подршци и несебичној помоћи друговима. И све ово са лакоћом, која извире из зрелости и лепог васпитања уз мало стидљивости – наравно и дисциплинованог рада. Њена радозналост и таленат су се показали у различитим областима, признања и награде низале су се од почетка њеног школовања и то у различитим областима. Постигла је истакнуте резултате на општинским, окружним и пласмане на републичким и међународним такмичењима из различитих предмета и на тај начин успешно представљала нашу школу. У последњем , осмом разреду , посебно је заблистала. Пронашла је место међу најбољим биолозима у читавој земљи. Изборила је учешће на републичком нивоу такмичења из овог предмета. Завидне резултате постигла је и из хемије, математике, ликовне културе и прве помоћи у оквиру Црвеног крста где је остварила пласман на Републичко такмичење. Учествовала је у пројектима и активностима из биологије и француског језика. Уметнички таленат представљала је на школским паноима и на литерарним конкурсима на којима је постизала запажене резултате. Поред школских обавеза, Марија већ 6 година успешно тренира спортску гимнастику.

Резултати по разредима:

3. разред – остварен запажен резултат на међународном такмичењу ,, Кенгур без граница“ и похвала на општинском такмичењу из математике

4. разред- остварен резултат на међународном такмичењу,, Кенгур без граница“

5. разред- похвала на општинском такмичењу из математике и похвала на окружном такмичењу из математике

6. разред- диплома за успешно завршен први део прве помоћи .Остала такмичења су отказана због пандемије коронавируса.

7. разред-1. Место на општинском такмичењу из хемије, 3.место на окружном такмичењу из хемије, 2. Место на међународном такмичењу подмлатка Црвеног крста и пласман на Републичко такмичење.

8. разред- 3. Место на општинском такмичењу из хемије, похвала и пласман на окружно такмичење из биологије. 2. Место на окружном такмичењу из биологије и пласман на републичко такмичење.

– Захвалница Црвеног крста на волонтирању , такмичењу и ангажовању за акције Црвеног крста од 2020.године

Члан је Ђачког парламента. Положила је пријемни испит за специјализовани смер за биологију и хемију у Првој крагујевачкој гимназији. Потрудила да то што недостаје надокнади посвећеношћу школи, знању, личном развоју и напредовању.

You may also like...