Огњен Милић на Светосавској академији “Благо Светог Саве”

Наставничко веће је именовало Огњена Милића ученика осмог разреда због изузетних успеха постигнутих у спорту као кандидата испред наше школе за репортажу о талентованој и посебној деци у Републици Србији.

Министарство просвете науке и технолошког развоја свечано је обележило школску славу уз присуство ученика, студената , просветних радника, највиших државних званичника, црквених великодостојника, представника дипломатског кора и званица из културног и јавног живота.

У оквиру Светосавске академије “Благо Светог Саве” који је у директно преносила Радио телевизија Србије приказана је и репортажа о нашем Огњену Милићу, а чији је аутор била Ивана Жигон.                                       

Светосавска академија “Благо Светог Саве”

Биографија:

Огњен Милић, рођен 22.07.2007. у Крагујевцу, одличан је ученик осмог разреда ОШ ,,Мома Станојловић“ који са својих 14 година живота има већ десет година искуства на свим тениским подлогама и бројне успехе на домаћим и међународним тениским турнирима.

У својој колекцији има око стотину пехара међу којима су две титуле најбољег играча у Европи у конкуренцији до 12 и до 14 година, 17 европских титула у последње две године, титула првака државе 5 пута, две године заредом најбољи млади играч у земљи. Тренутно тренира на Академији Типсаревић и предвиђају му блиставу каријеру.

И поред многобројних обавеза и свакодневног вишесатног тренирања, Огњен увек успешно извршава све школске обавезе предвиђене наставним планом и програмом и напредује истим темпом као и његови вршњаци. Неретко, домаће задатке и тестове ради у хотелским собама или паузама између турнира, како би по повратку у учионицу са великом вољом и лакоћом остварио успех као и на тениском терену. Као личност и друг, Огњен је изузетно скромно и вредно дете, потпуно је повезан са својим вршњацима и омиљен међу друговима.

Због свега наведеног сматрамо да је управо он наш најбољи пример и неко с ким ће се поносити наша школа, град и нација.

You may also like...