ДЕЧИЈА НЕДЕЉА у октобру 2020.

Дечија недеља – одељење 2/3

Поводом активности за Дечију недељу, под слоганом „Подељена срећа је два пута већа, а у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, са   ученицима 2/3 су организоване следеће активности:

  • У оквиру спортских активности (на часу физичког и здравственог васпитања) осмишљен је покрет као симбол Дечије недеље (велико срце од руку)
СИМБОЛ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ
(Срце од руку- „Подељена срећа је два пута већа“)
  • Деца и успешни спортисти- На часу одељенског старешине са децом се разговарало о успешним спортистима наше земље које знају и њиховим омиљеним спортистима (из других земаља). Показивалисмо им и слике преко ТВ-а и информисали о успешним спортистима које нису навели. За домаћи су имали да нађу једног спортисту по избору, о њему напишу пар реченица и залепе његову слику. Ко нема могућност да пронађе или одштампа – да нацрта. Од донетих радова су деца направила плакат који је окачен на пано.

  • На часу физичког и здравственог васпитања одржане су спортске активности у виду игре (осмисли покрет који сви треба да изведу). Ученици су се по жељи смењивали у показивању покрета (слика у прилогу).Деца и заштита животне средине – На часу света око нас ученицима је показана презентација под називом „Заштита животне средине“, чиме је са њима обновљено о значају и очувању исте. Цртали су радове на задату тему.
  • Инклузија- на часу српског језика са ученицима је разговарано о томе шта су ученици са сметњама у развоју и како им помоћи. Пошто у школи имамо једну ученицу- њиховог вршњака, скренута им је пажња на исту и како треба да јој помогну и понашају се према њој. За домаћи су имали да напишу поруке пријатељства другарици, и у петак су све поруке спаковане у лепу украсну кесу и учитељица је са 2 ученице (због епидемиолошких мера) однела до врата учионице и предале су јој.

  • Такође су цртали на задату тему- Исти смо, а различити су, и од радова је направљен плакат и окачен на пано (слика у прилогу).Ученицима је речено, и родитељима путем вибера за конкурс за најлепши састав на тему „Волим Србију“, и да  ће победници имати прилику да посете низ државних институција.

Активности у оквиру Дечје недеље су са великом радошћу, ангажовањем и посвећеношћу реализоване и прихваћене од свих ученика овог одељења.

Учитељице

Милена Миљковић

и Зорица Поповић

You may also like...